شهرسازی عمیقترین سطح حکمرانی در شهر است، ظهور شهر با شهرسازی است. رشد شهر و دوام و پایداری آن با توسعه زیبا ایمن و اقتصادی شهر است. اشتباه در سیاستهای شهرسازی یک شهر را به ویرانه تبدیل میکند و در مقابل منجر به توسعه یک شهر میشود.
◀️ بافتهای فرسوده میراثهای ناشی از ساختوساز بدون جواز است. ساختمانهایی که با باران شدید یا کوچترین زمینلرزه در معرض ریزش قرار میگیرند و جایی برای تنفس پیادهراه ها باقی نمیگذارند باید با سیاستهای درست و تلاش تبدیل به بافت های جدید شوند .البته ساختمانهای بلند مرتبه تنها راهحل زندگی اسان در شهر نیستند و باید برای ساخت و سازهای جدید راهحل هایی پیدا کرد که آرامش خانههای قدیمی را در کنار ایمنی و زیبایی ساختمانهای جدید قرار دهد.
◀️ برجسازی و انبوه سازی انبوهسازی نیازمند نظارت شهرداری است. سپارهها(پروژهها)یی که هدف اول آن دستاورد اقتصادی برای مجریان این طرحهاست باید آوردههای بلند مدت و مطلوبی برای شهر داشته باشد.
◀️ ساختمانهای عمومی مانند مراکز تجاری، تفریحی و به قول شهرداریچیها پهنههای ام نیازمند حمایت و نظارت شهرداری هستند. باید فرهنگ و زیستبوم و تمدن ایران و ارزشهای اخلاقی و دینی در ساخت آنها در نظر گرفتهشود. امری که متاسفانه در سالهای اخیر منجر به ساختمانهای عمومی غیر متناسب با شهر شده است. فرهنگسراها و بوستانها نیز دارای ساختمانهای عمومی هستند که بیشتر توسط شهرداری ایجاد میشود و توسط بخش خصوصی مدیریت میگردد.این ساختمان ها باید با یک ساز و کار درست مدیریت شوند.
◀️ ساخت و ساز صنعتی گونهای از ساختو ساز است که به تازگی در دنیا مرسوم شده و شامل سازه های قابل نصب یا ساخت سریع است. این سازهها نیازهای بخش اصلی از شهر را پشتیبان میکند.
◀️ ساخت و ساز مهندسی همان ساخت و سازهای شخصی است که در شهر مورد نیاز است و گاهی در قالب مشارکت و تک سازی به صورت قدیمی انجام میشود که نظارت بر ان بسیار مهم است. از جمله نیازهای شهر ایجاد طرحهای تیپ برای زیباسازی محلات طی دهههای آینده است.
◀️ فضاهای اسکان میانمدت چیزی بین هتل و خانهاست که برای رفع نیازهای مهاجران شهری و کارگران فصلی مورد نیاز است و متاسفانه وضعیت خوبی ندارند. هم از نظر فرهنگی و هم از نظر ایمنی باید این سازهها مورد بازبینی و بهبود کیفیت قرار گیرند. مشابه این سازهها در کشورهای دیگر تحت عنوان خوابگاه عمومی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
معماری آینده شهر تمامی سازههای شهری باید در قالب ضوابط و معیارهای شهرسازی تهران رشد کنند تا در آینده شهری زیبا و جذاب داشته باشیم. این معماری به صورت متمرکز و با بهرهگیری از هوش مصنوعی قابل توسعه خواهد بود. طراحی آینده محلات باید از امروز صورت گیرد.
◀️ عناصر شهری مثل صندلیهای استراحت و مبلمان شهری، پلهای عابر، سوختگاه (پمپ بنزین)، باجههای روزنامه فروشی، دکلهای مخابراتی و همه عناصری که در قالب یک سازه در شهر استفاده میشود باید مورد بازبینی و اصلاح و زیباسازی قرار گیرند و معماری جدیدی از آنها صورت گیرد.
◀️ مجسمهها و یادمانهای مشارکتی کاربری زیباسازی در شهر دارند و باید مورد توجه ویژه شهر باشند که در سالهای گذشته متاسفانه به صورت مناسبی به آنها توجه نشده. ضمن آنکه ایجاد یادمانهای جدید متناسب با نیاز شهر مورد غفلت قرار گرفته است. مشارکت بخش خصوصی در ساخت یادمانها نباید مورد بی توجهی قرار گیرد.
◀️ بهبود زیبایی شهر فقط در ساختمان سازی آن نیست و ساختمانهای قدیمی نیز باید مورد نماسازی قرار گیرند. این نماسازی در قالب تخفیفهای مالیاتی میتواند مورد حمایت قرار گیرد.
◀️ شهر بدون دیوار یعنی کاهش ارتفاع دیوارههای محافظتی زمینهای دولتی و خصوصی که به زیبایی شهر اضافه میکند. این سیاست در نهایت شهرما را زیباتر و فضای آن را دلنشین ترخواهد کرد.
موارد بالا در مجموع در ۱۱ کارگروه این کمیته مطرح و مورد بررسی قرار میگیرند. شما هم میتوانید برای عضویت در یکی از این کارگروه ها بهبه ما بپیوندید.
برای عضویت در هر کارگروه نامنام خانوادگیشماره همراهتاریخ تولدرشته تحصیلیکارگروه مورد علاقه را بهBle.ir/tehranabad_adminارسال کنید